Crisismanagement: wie is in de lead in jouw organisatie? Finance of HR? Volg ons webinar op 7 mei.

Het is crisis. Op de ene branche heeft deze coronacrisis meer impact dan op de ander - maar dat het hoe dan ook iedereen in Nederland raakt, is duidelijk. Werk je bij een grote organisatie, dan is er hoogstwaarschijnlijk een crisisteam ingericht. Wie is daarvan in de lead? De CFO of de CHRO? Deze crisis heeft drie kenmerken die maken dat je als HR juist nu het voortouw wil nemen.

De verandering is onaangekondigd

Verandering is al jaren de enige constante. Voor jou als HR-professional is omgaan met verandering en anderen daarin begeleiden waarschijnlijk al jaren dagelijkse kost. Zelden was een verandering echter zo acuut als nu. Van de een op de andere dag ligt het leven volledig overhoop. Dat vraagt om verandermanagement van het hoogste niveau. En laat dat nou net jouw specialiteit zijn.

Dit is hét moment om managers alles te leren over bijvoorbeeld de transitiecurve van Kubler-Ross, zodat zij met die kennis hun medewerkers kunnen begrijpen én ondersteunen. Organiseer een webinar of live Q&A over omgaan met verandering, waarin je deze materie meeneemt. Ook methodieken als ‘de cirkel van invloed’ zijn waardevolle tools waarmee je als HR juist nu het verschil kunt maken.

De verandering raakt ook het privéleven

Meer dan ooit komt de balans werk-privé in het gedrang. Alle vraagstukken die nu op tafel liggen, zijn HR-gerelateerd. Kunnen medewerkers het verlof dat zij niet kunnen opnemen, verplaatsen naar het najaar? Kun je mensen verplichten nu verlofdagen op te nemen, omdat ze minder uren maken?

Los van deze arbeidsrechtelijke zaken zijn er andere belangrijke HR-thema’s die nu spelen: hoe blijven medewerkers gezond? De spanning onder thuiswerkers neemt toe, zo kopte de NOS: het is mentaal en fysiek een heftige periode. Vitaliteit, energiemanagement, omgaan met stress; deze tijd doet een groot beroep op de kennis en kunde van HR-professionals.

Ook hiervoor geldt: zorg dat je de medewerkers in jouw organisatie toerust met tips over blijven bewegen, goed slapen, gezond eten. En stel gerust, geef ruimte. Niemand is 8 uur op een dag productief. Op kantoor niet, dus thuis ook niet.

De crisis is tijdelijk, de transitie is blijvend

Elke crisis is tijdelijk, gelukkig maar. Maar het effect van deze crisis, de transitie die wij nu als mens doormaken, die is blijvend. Er wordt een groot beroep gedaan op de leiderschapskwaliteiten van managers, op de veerkracht van medewerkers, op vertrouwen, op stressbestendigheid. Hoe zorg je ervoor dat het straks niet weer gewoon ‘business as usual’ is? Dat je de vruchten plukt van deze crisis? Organiseer reflectiemomenten, nu én straks. Wat was positief aan deze crisis, wat heeft het ons gebracht? Wat willen we behouden? Wat heeft het gedaan met de verbinding in de teams? Wat is de impact op de rol van leidinggevenden geweest?

Meer tips over hoe je als HR jouw rol pakt in deze crisis?

Volg ons webinar op 7 mei om 10.00 uur! Meld je aan via onderstaand formulier;